fbpx

De ce Carrot Books?

Cum s-a nascut Carrot Books…

Mezinul nostru, Aaron, a venit pe neașteptate…dar a fost asa dorit de fiecare dintre noi. Am sărbătorit venirea lui pe lume cu atat mai mult cu cat cel mai mic copil al nostru avea deja 10 ani. bucuria noastră insa a fost umbrita la 3 luni si jumătate de o realitate dura… Un diagnostic greu: cataracta bilaterala congenitala… Singurul lucru pe care il mai putea vedea era lumina puternica. Intr- un mod extraordinar am ajuns sa il operam in mai putin de o luna in UK, in aceași zi la ambii ochisori.  Daca nu il operam inainte de 6 luni, șansele lui de recuperare erau aproape nule. La 4 luni si 6 zile devenise cel mai mic copil cu implant de cristalin la vremea respectiva.

In loc de vizite la medic si exerciții in afara casei, dupa lungi documentări, imediat dupa ce i- am pus ochelarii l- am luat in brațe si i- am pus cartea in fata: era uimit si asa de fericit încât dupa ce s- a uitat la fiecare pagina si a vazut cum dau paginile a întins mânuță sa repete gestul.

Pentru ca trebuia sa focalizeze, si pentru ca ne doream sa recuperam timpul pierdut si vederea , zilnic il luam in brațe si ii citeam intre 2-6 ore: româna, engleza…

Au trecut doua luni, spre uimirea medicilor si in ciuda asigurărilor ca nu va putea sa recupereze acuitatea vizuala decât in proportie de 70% , am primit vestea ca se încadra  in limita de jos conform graficului vârsta – acuitate vizuala.

Am inceput cu +7… acum avem+3,5…. Si pentru ca tot călătoream la 3 luni pentru verificări, i- am cumparat carticele care erau foarte accesibile in UK, apoi căutand restul colecției pe internet si pana la doi ani am ajuns sa-i citim si sa aiba in raft peste 100 de carti. Fiecare dintre aceste carti au fost recitire de zeci de ori. Nu am observat nimic deosebit intre el si ceilalți bebeluși. I- am cumpărat cartonașele ABC de la Usborne si le-am citit de multe ori… De cate ori a întins mânuță dupa ele… De cate ori le- a cerut cand a mai crescut. Intr-una din călătoriile noastre înspre Birmingham, in timp ce eu abia ma tineam pe picioare de oboseala, el începuse sa strige in gura mare si tremurând de emoție litere….avea 1 an si 5 luni…. Nedumerită m- am apropiat de peretele aeroportului unde era scris cu litere imense diferite mesaje…. I- am aratat diferite litere iar el striga cat il ținea gura răspunsul corect!!!! Eram uimita! A urmat un sir de minunății…. Cunoștea toate fructele, recunoștea numerele pana la 20 vorbea mai mult in limba Engleza din cauza cartilor …. Timpul a trecut si începea sa ne spuna el poveștile si lucrurile… A dezvoltat o capacitate de memorare extraordinara … Catricele cu rima le invata in trei zile…

Cel mai mare câștig insa este faptul ca iubește cartea.

-” Timm? Citim? Ne întreba in fiecare dimineata cand deschidea ochii. Let’ s read si citim au fost cele mai folosite cuvinte. Usor usor am adăugat plastilina, jocuri si activități montesori , puzzles…. Ii  plac informatiile si iubeste învățătura, e iubitor si e pasionat de nou.

Tot ceea ce a fost menit sa il distrugă , datorită investiției de timp si carti, s-a intors spre binele lui. Eram asa de obișnuiți cu el, ne dădeam seama ca totuși e foarte ,,informat” cand oamenii se minunau de el.

Adesea oamenii ma întrebau sceptic: I-ai citit la 4 luni ?  Va întreb, ce face bebelusul de 4 luni? Privește in jur, e dependent de tine, are nevoie sa te simtă aproape si se dezvolta in funcție de contactul fizic si stimuli.

Aceasta experiența extraordinara ne- a deschis ochii si am oferit celor din jur un exemplu. Oamenii au inceput sa citească si sa ofere tot mai multe carti copiilor ….si tot stand acasa cu el si comandând carti si pentru unul si pentru altul am decis sa deschidem un magazin online cu carti pentru copii 0+….

Si pentru ca totul a inceput cu o problema la ochisori, si pentru ca atat morcovii cat si cartile l- au ajutat si au grăbit vindecarea, ne numim Carrotbooks… Good for the eyes.

Va asteptam si va stam la dispoziție cu sfaturi, consiliere, sugestii …. iubim cartile si părinții care, in ciuda faptului ca gadgeturile pun tot mai repede stăpânire pe copiii noștri, aleg sa cumpere carti si sa isi ia copilașii in brațe si sa citeasca impreuna. 

Mămici, tătici! Oferiți micuților vostri inca de la 3-4 luni carti si nu veți regreta. Dragostea si cartea duc la dragostea de carte!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

105.jpg

„We love these books! My baby is only 4 months old and we are already enjoying the touch and feel books for babies.

They are made with love and care! It is a fantastic way to spend quality time with your children”

Corina
Thumbs-Up-Circle.png

„Am gasit la carrotbooks carti foarte bune pentru micutii mei (6 luni – 5 ani ), si ceea ce mi-a placut si mai mult

este faptul ca au carti pentru toate buzunarele si toate gusturile. Iubesc reducerile lor! „

Phone: +40753477091
Bulevardul Regina Elisabeta, Sector 3,
Bucuresti, Romania